1. Skal man som kvinde have tørklæde på når man besøger jer?
Nej, det behøver man ikke, men vi har dog en dresscode, der inkluderer anstændig påklædning, hvor ben og overarme både for mænd og kvinder dækkes af hensyn til moskeens andre gæster og personale. På forhånd takker vi for jeres forståelse.
2. Er det rigtigt, at muslimer ikke giver hånd til det modsatte køn?
Der er nogle muslimer, der ikke ønsker at hilse på det modsatte køn ved fysisk kontakt, men i stedet med et smil og venligt nik.
3. Hvor lang tid tager et besøg inklusiv et foredrag?
Et foredrag inklusiv spørgsmål og svar og rundvisning i moskéens lokaler tager oftest ca. 1,5 time, og vores gæster plejer at afsætte 1,5-2 timer. Hvis man kun ønsker en rundvisning og spørgsmål, bør man afsætte 30-60 min.
4. Koster foredragene noget?
Nej, de koster intet.
5. Hvilket sprog er prædiken på til fredagsbøn?
Fredagsbønnen er delt op i en prædiken (på arabisk: khutbah) og selve bønnen. Prædiken er på arabisk, hvorefter den oversættes til dansk. Efterfølgende vil der være en kort påmindelse på arabisk igen, og derefter starter selve bønnen.
6. Er der mulighed med for at tage madpakker med?
Sagtens, og der kan også blive tid til en spisepause, ellers kan man sagtens spise lidt under spørgsmålsrunden til sidst.
7. Er der mulighed for at købe frokost/mad?
Vi har et cafeterie som har åbent fredag, lørdag og søndag, så hvis man kommer på besøg en af disse dage, vil der være mulighed for at bestille falafel og shawarma - skriv gerne til os i god tid, såfremt man ønsker at bestille mad.
8. Må man lydoptage, tage billeder og filme?
Man må gerne tage billeder af og filme interiøret, og man må også gerne lydoptage foredraget eller interviewet, hvis man lige gør foredragsholderen opmærksom på det inden. Man må dog ikke tage billeder af eller filme personer, medmindre man har fået deres tilladelse, og ej heller må man tage billeder af eller filme bønnen bagfra, mens de bedende har panden i gulvet.
9. Kan man ved bestilling af foredrag efterspørge en bestemt foredragsholder?
Ja, det kan man sagtens. Man kan efterspørge vedkommende under 'Bemærkninger og andet' i tilmeldingsformularen.
10. Må man overvære andre aktiveter i DIT?
Det Islamiske Trossamfund er åbent for alle, så det er muligt også at overvære andre aktiviteter, eksempelvis bønnen.
11. Kan man være i moskéen hvis man sidder i kørestol?
Ja. Moskéen er i stueetagen, men vores bibliotek, hvor de fleste foredrag holdes, er desværre på første sal. Vi kan dog tilbyde at holde foredraget i moskéen i stedet, eller arrangere hjælp til at blive båret op ad trapperne.
12. Kan I også komme ud af huset og holde foredrag?
Der er god sandsynlighed for, at det er muligt for os også at holde foredrag ude af huset.
13. Kan man få tilsendt de slides, der bruges til foredragene?
Ja, det kan man sagtens. Man kan aftale det med foredragsholderen under besøget.